top of page
  • Szerző képeSzomora Virág

Rajtad múlik

Manapság a társadalom változásai megtanították már nekünk, mitől akarunk megszabadulni: attól, hogy mások irányítsák életünket, hogy másoktól függjünk, hogy politikailag és társadalmilag másodrangú állampolgárként kezeljenek bennünket; törekvéseink korlátozásától, a nemi szerepek merev sztereotípiáitól.

Most azonban egy újfajta szabadság is kinyílik előttünk, mely már nem a valami elől menekvést, hanem a valami felé törekvést jelenti: hogy saját életünket alakítsuk, egyéniségünket a kívánt irányba építsük. Ezúttal csak rajtunk múlik. Mindez éppúgy lelkesítő, mint visszariasztó. Riasztó, mert a választás és a döntésért vállalt felelősség mindig kockázatot rejt magában. De éppen a döntések, az irányítás megragadása teremti meg a kapcsolatot önmagunkkal, és tesz bennünket autonóm személyiséggé. Ily módon vállalhatjuk a felelősséget saját életünkért, s érhetjük el a számunkra fontos célokat. - Linda Adams, Be Your Best


Örülünk, ha tetszik és megosztod! A tartalmat szerzői jog védi. Megosztás, másolás csak az eredeti forrás megjelölésével, módosítás nélkül lehetséges.



14 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page