top of page
Curious Girl

GYERMEKNEVELŐK ÉS SZOCIÁLIS SZAKEMBEREK TRÉNINGJE

Akkreditált Gordon kommunikációs tréning

GYERMEKNEVELŐK KOMMUNIKÁCIÓS TRÉNINGJE

Kommunikáció és kapcsolati készségek fejlesztése

S-05-010/2022. NRSZH.HU

Jogvédett nemzetközi képzés a Gordon Training International magyar képviselői vezetésével!

 

A világszerte nagyra értékelt Gordon módszert a bölcsődei élet helyzeteihez alkalmazva ismertetjük meg a kisgyermeknevelőkkel. Tudatos stílust alakíthatnak ki a nehezebben kezelhető gyerekekhez, elkerülik a játszmába lépés csapdáját. Békés, vidám légkör állandósusl a gyermekcsoportban.

Az értő figyelem alkalmazásával csökkentik a szorongásokat, javul a gyermekek komfortérzete. Rövid elméleti magyarázatokkal segítjük a gyakorlati tapasztalatok megértését: résztvevőink szakmai önismerete fejlődik, munkájukban és céljaikban határozottabbá, tudatosabbá válnak. 

A szülőkkel való kommunikáció is javul: az igények közlése, a problémajelzések fogadása terén a kisgyermeknevelők jobban érvényesítik szakmai szempontjaikat, miközben rugalmasabban képesek meghallani a másik fél szempontjait.

Kivívják, hogy szaktudásuk miatt a szülők tanácsért forduljanak hozzájuk, az első igazi nevelő-segítő kapcsolattá lépnek elő a család életében.

A kisgyermeknevelők kommunikációs és kapcsolati kompetenciáinak fejlesztése 

Elmélet és gyakorlat együtt: a tréning élménygazdag, hatékony tanulási folyamat! A világszerte ismert Gordon Módszer® a nevelői kapcsolatokat elemzi és nélkülözhetetlen kommunikációs tudást ad. Rövid elméleti magyarázatokkal és a munkafüzet feladataival segítjük a gyakorlati tapasztalatok feldolgozását. Nehezen kezelhető gyermeki és felnőtt helyzeteket oldunk meg – célunk, hogy pozitív viselkedéseket indukáljunk a kisgyermekek körében, és hassunk a családok értékrendjére. A Gordon Módszerrel a szülőkkel való kommunikáció is könnyebb: az elvárások közlése, a problémajelzések fogadása terén a kisgyermeknevelők jobban érvényesítik szakmai szándékaikat, miközben rugalmasabban tudnak figyelni a szülők változó igényeire is.

A kisgyermeknevelők továbbképzését vezetik:

Pusztainé Berényi Katalin bölcsődei szakértő, Gordon tréner; Kiss Éva és Szomora Virág Gordon trénerek.
Koppány Ivett és Gyuriczáné Botka Emőke bölcsődei szakértők, Gordon trénerek.

Helybe visszük a képzést! Az ország bármely bölcsődéjében megtartjuk 15-22 fős kisgyermeknevelői csoport számára.

Kisgyermeknevelő résztvevőnktől idézünk:

„Nekem a bölcsiben a gyerekekkel mindig könnyebb volt, mint a szüleikkel. Gyakran éreztem, hogy nem fogadják meg a tanácsaimat, pedig mi jobban értünk a picikhez, hiszen ezt tanultuk, évek óta rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk. A tanfolyamon átéreztem, hogy – szándékom ellenére – kioktató, okoskodó hatást keltek, amikor segíteni akarok mondjuk a szobatisztaság vagy az éjszakai alvás problémáiban. Nagy tanulság volt, hogy a tanácsadás inkább partneri beszélgetés, és értő figyelem nélkül senki nem válik befogadóvá. Tulajdonképpen ugyanezt élem meg, amikor a fiam tanára a „lelkemre beszél”: alig várom a végét, hiszen úgysem érdekli, mit is gondolok én. Elhatároztam, hogy mindkét területen változtatok.” (Katalin, 40 éves kisgyermeknevelő, akkreditált bölcsődei tanfolyamunk résztvevője) 

bottom of page