top of page
P.E.T. Gordon tréning szülőknek, család, gyereknevelés, Gordon tréning, Gordon Módszer

P.E.T.

Szülői és családi kommunikáció és kapcsolati készségek

Dr. Thomas Gordon Szülői Eredményességi Tréningje (Parent Effectiveness Training, P.E.T.) úttörő modell a gyermeknevelésben, amely már szülők millióinak segített világszerte. Tréningjeinket a Gordon Training International kiképzett trénerei vezetik. Az ország bármely pontján van lehetőség tréningszervezésre magyar és angol nyelven is!

Akár egy totyogó, akár egy tinédzser szülője vagy, jól tudod, hogy szülőnek lenni komoly kihívás - olykor talán túlságosan is. Akárhogy is, a gyerekekhez nem érkezik kezelési útmutató. És attól, hogy szülő vagy, még nem feltétlenül fogsz mindent ösztönösen tudni. 

A Szülői Eredményességi Tréningen olyan kommunikációs- és kapcsolati készségeket tanulhatsz, amelyek növelik a kölcsönös megértést, megelőzik a hamisságot, a negatív dinamikák kialakulását. Azok a szülők, akik alkalmazzák ezeket a készségeket, csodálva figyelik családjaikban és egyéb kapcsolataikban a változást. A programot az életművéért Béke Nobel-díjra jelölt dr. Thomas Gordon, amerikai pszichológus alkotta meg 1962-ben. Azóta folyamatosan frissült, alkalmazkodott a világ változásához, és így teljesen naprakész tudást biztosít a szülőknek.

Te is elsajátíthatod ezeket a kommunikációs és konfliktus-kezelő készségeket Szülői Eredményességi Tréningjeinken!

A Gordon módszer jogvédett. Gordon tanfolyamot kizárólag a kaliforniai Gordon Intézet kiképzett oktatói tarthatnak, Magyarországon és a határon túli magyar lakta területeken a Gordon Kiadó Magyarország Kft., mint nemzeti képviselet, keretein belül. Gordon tréninget csak ezen szervezetek regisztrált trénerei tarthatnak!

Miért hasznos a Gordon Módszer a szülőknek?

Várandós, kisgyerekes mamák-papák általában kíváncsiságból ülnek be a Gordon tanfolyamra, kisiskolás és kamasz gyerekek szüleit viszont már a problémák hozzák - nem túlzás, ha a gyerekeinkhez fűződő kapcsolatot a legfontosabbnak tartjuk, és különös figyelmet szentelünk neki. A P.E.T. – A gyereknevelés aranykönyve hosszú évek óta segít a szülőknek, hogy tudatosítsák önmagukban és megvitassák egymással, hogyan is képzelik konkrétan, a hétköznapokban a gyereknevelést.

A Gordon módszer szemlélete az emberek közti tisztelet és szeretet nyelve, egyszersmind a hatékony, modern együttműködés eszköztára is.  

A Gordon szülői tanfolyamon a gyermeklélektan, a viselkedéstudomány segítségével közelítünk a problémákhoz, kipróbáljuk az értő figyelem, a közléssorompók, a 3. módszer, az értékütközés hatásait – „szervizeljük” családi életünket. A legélvezetesebb tanulnivalót sajátítjuk el csoportmunkában, vidám és támogató közösségi légkörben. Ezer apró hétköznapi eseten múlik házasságunk sikere, gyermekeink boldog felnőtté válása.  

"Miért, hogyan jó ez nekem és a családomnak?"

 • Gyermekeid bizalommal fognak fordulni feléd, hogy megosszák veled aggodalmaikat, problémáikat.

 • Önérvényesítést és önfegyelmet tanulnak, és megértik a személyes felelősség lényegét.

 • Megtanuljátok, hogyan dolgozzatok együtt, ahelyett, hogy egymás ellen dolgoznátok.

 • Kevesebb dühkitörést, kiabálást fogsz tapasztalni, és több és hatékonyabb probléma megoldást.

 • Mindenki részt vesz a szabályalkotásban, így mindenki motivált lesz azok betartásában is.

 • Kevesebb hatalmi játék – kevesebb indulat, kevesebb elutasítás, több öröm, több béke, több szeretet.

"Mit fogok megtanulni?"

 • Hogyan beszélj úgy a gyermekedhez, hogy meg is hallgasson.

 • Hogyan figyelj oda gyermekedre, hogy ő megértve érezze magát és szívesen meséljen neked.

 • Hogyan oldd fel a családon belüli konfliktusokat úgy, hogy senki ne érezze vesztesnek magát, és a probléma mégis megoldódjon.

 • Egy módszert a családi problémák elhárítására azáltal, hogy a megfelelő tudást, módszert alkalmazod.

 • "Teljes eszköztárat használati útmutatóval." - melyet az igazán fontos kapcsolataidban máris használhatsz!

"Hogy működik a tréning?"

Ez egy intenzív, gyakorlatias program, melyet a kaliforniai Gordon Intézet által kiképzett oktatók, trénerek tartanak. A Szülői (P.E.T.) tanfolyam rövid ismertetőkből, demonstrációkból, feladatok megoldásából, szerepjátékokból, némi otthoni gyakorlásból és kis csoportos megbeszélésekből épül fel. Megtanuljuk, kipróbáljuk, megbeszéljük. 

P.E.T. tréning résztvevőnktől idézünk:

„Nem gondoltam, hogy nálunk is előáll a testvérféltékenység, hiszen a lányunk örömmel várta a kistestvérét - pár hónap múlva mégis azon kaptam magunkat, hogy csupa dac, hiszti, mérgelődés az életünk. Itt a tanfolyamon jöttem rá, hogy jobban figyeljek a szavaimra: a 3 éves nem „nagylány” azért, mert már van egy kisebb, a „te már okosabb vagy” pontosan azt üzeni, hogy ne problémázz, van nekem elég dolgom a kicsivel... Nem csoda, hogy másodrendűnek kezdte érezni magát... A napirend vagy a gyerekszoba átszervezésében is meglepő lehetőségek vannak, ha a gordonos szemléletet követem. Örülök, hogy visszaállt életünk egyensúlya, békében, jó kedvűen telnek újra napjaink.” (Csilla, 32 éves anyuka, szülői csoportunk résztvevője) 

bottom of page