top of page
  • Szerző képeSzomora Virág

Az eredményes segítés 5 fontos összetevője

De ki segít a szülőknek, hogy jobb eredménnyel nevelhessék gyerekeiket? Hol tanulhatják, honnan tudhatják meg a szülők, hogy mit csinálnak helytelenül, és mit lehetne másképp?

A szülőket vádolják, de nem képzik.

Az elmúlt évek során több millió szülő végezte el a Szülői Eredményesség Tréninget és bebizonyosodott, hogy általa a legtöbb szülő képes elsajátítani azokat a készségeket, amelyekre a hatékonyabb gyerekneveléshez szüksége van.

Ha képesek vagyunk egy másik ember iránt őszinte elfogadást érezni és ezt kimutatni, ezzel hatalmas segítő tényezővé válunk a számára. Az, hogy olyannak fogadjuk őt el, amilyen, komolyan elősegíti, hogy a kapcsolatban fejlődhessen, előreléphessen, előnyére változzon, megtanuljon problémákat megoldani, az érzelmi egészség irányába mozduljon el, termékenyebb, alkotóbb legyen, és belső lehetőségeit jobban megvalósíthassa. Hiszen az élet egyszerű, de gyönyörű paradoxonja: ha úgy érezzük, hogy valaki őszintén elfogad olyannak, amilyen vagyok, akkor máris hajlandó vagyok elmozdulni e pontról: elgondolkozni, hogyan szeretnék megváltozni, fejlődni, mássá válni, még inkább azzá, amivé válnom csak lehetséges.

Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, mely lehetővé teszi, hogy a kis mag olyan gyönyörű virággá fejlődjön, amilyenné belső lehetőségei csak engedik.

- Dr. Thomas Gordon P.E.T. A gyereknevelés aranykönyve

*Örülünk, ha tetszik és megosztod! A tartalmat szerzői jog védi. Megosztás, másolás csak az eredeti forrás megjelölésével, módosítás nélkül lehetséges.




21 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page