top of page

Megnyert Gyermekkor,
Hunter Clarke-Fields

4990Ft

Megnyert Gyermekkor, 
Hunter Clarke-Fields

Hunter Clarke-Fields nemcsak a Megnyert gyermekkor sikerkönyv szerzője, hanem mindfulness mentor, coach, a Mindful Mama podcast házigazdája és a Mindful Parenting online tanfolyam megalkotója. A jelenlét és tudatosság legfrissebb irányzatát és a már klasszikussá vált (de egyáltalán nem könnyű) empatikus kommunikációt egyesíti saját anyaságában, oktató és írói munkájában. Azt tanítja a szülőknek, hogyan hozzák létre és tartsák fenn elfogadó és támogató nevelési stílusukat, hogyan törjék meg a negatív generációs mintákat – jobb emberré válva és jó embert nevelve gyermekükből.
Egyetlen szülő sem tökéletes, és a nehéz vagy stresszes pillanatokban úgy reagálhatunk, hogy nem felelünk meg az ideális nevelésről alkotott elvárásoknak vagy elképzelésünknek – például kiabálunk. Veled is megesett? Nem vagy egyedül. Szülői reakcióink mélyen gyökereznek bennünk; még ha nem is az anyatejjel szívtuk magunkba, óhatatlanul, önkéntelenül követjük szüleink, nagyszüleink mintáját.
Ez itt a kérdés: hogyan lehet megállítani az ismétlődést és olyan szülővé válni, amilyen lenni szeretnél?
A Megnyert gyermekkor gyakorlati mindfulness és kommunikációs készségekkel segít a földön maradni – még a gyerekek legrázósabb dührohama idején is –, sőt konstruktívan és együttérzően reagálni. Amikor a gyerekek azt tapasztalják, hogy a szülő kedvesen és megértéssel fordul feléjük, megtanulnak maguk is kedvesen cselekedni. Ez a könyv alapvető útmutató, hogy saját „robotpilóta” válaszaid felülírása hogyan eredményez tartós pozitív hatást – nemcsak gyermekeid, hanem a következő generációk számára is. Megnyerhetjük a gyermekkort!

"Miután elolvastam a Megnyert gyermekkort, elöntött a remény. Sőt, boldogan tekintettem a jövőbe! A fiatal szülők a világ legfontosabb szereplői, és ez a könyv inspiráció és útmutató: mi az, amit a nevelésben azonnal abba kell hagyni, és helyette hogyan vezessék gyermekeiket az emberséges felnőttkor felé.”
Hal Runkel, New York Times bestseller író, Screamfree Parenting

TARTALOM:
Írd át a mintát!
- Őrizd meg a nyugalmad
- A kiváltó okok leszerlése
- Az elfogadás és együttérzés gyakorlása - Benned kezdődik
- A nehéz érzések kezelése
Neveljünk kedves, magabiztos gyerekeket!
- A figyelem: segítség és gyógymód
- Hogyan mondjam el...
- Problémák tudatos megoldása
- Otthonod békéjének megteremtése

bottom of page