top of page

MI KÖZE EHHEZ A SZERETETNEK? /what's love got to do, got to do with it.../


Február 14. Bálint névnap, világszerte Valentin nap, mely egyre nagyobb teret hódít. Bár a mód, ahogy a fogyasztói társadalom lefordította, nem a legkedvesebb számomra, a szeretet megünneplését bárhol, bármikor indokoltnak tartom. Ünnepeljük ma a szeretet fontosságát az életünkben, különösen a közeli kapcsolatainkban párunkkal, családunkkal, gyermekünkkel.

Ha már megtanultad a Gordon Módszer lényegét képező kommunikációs és kapcsolati, konfliktuskezelési eszközöket, bizonyára tapasztaltad pozitív hatásukat is - milyen csodás valóban megérteni a másikat és igazán megértve lenni; hogy a tiszta és nyílt kommunikáció hogy tudja meggyógyítani a kapcsolat sérüléseit; a boldogító és felszabadító érzést, amikor sikerül jól megoldani egy nehéz helyzetet, egy régóta fennálló konfliktust. Észrevehetted, hogy a kapcsolataid jobban működnek, eredményesebbek.

A Gordon Módszer ezközeinek megtanulása és használata rengeteg módon segíthet minket az életben - az egyik, és talán legnagyobb előnye, hogy segít létrehozni és fenntartani a szeretetet fontos kapcsolatainkban.

Mitől múlik a szeretet?

- Megpróbálod megváltoztatni a másikat.

- Közléssorompók (avagy a "Piszkos tizenkettő")

- Hibáztató Te-üzenetek csattannak.

- Hatalmaddal kikényszeríted az együttműködést.

- Büntetés.

/ne használd ezeket kérlek. ma ne. máskor se./

Mi táplálja a szeretetet?

- Elfogadni a másikat úgy, ahogy van.

- Empatikus, értő figyelem.

- Őszinte, nem hibáztató közlések, Én-üzenetek.

- Vesztes-mentes konfliktus kezelés

- Közös problémamegoldás.

Nagyon boldog Valentin napot kívánunk Neked!

GTI:http://www.gordontraining.com/leadership/whats-love-got/

#szeretet #család #GordonMódszer #LindaAdams #Gordontréning #értőfigyelem #énüzenet #problémamegoldás #konfliktuskezelés #Valentinnap

38 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page