top of page

Hol vagy, Kiskacsa? – Mondd, legyen bűntudatom?3 éves lányom rákattant egy mesekönyvre, naponta legalább háromszor veszi elő, alkalmanként zsinórban háromszor kéri, olvassam már fel neki. A minap még csak másodjára oldalgott oda vele (Hol vagy, Kiskacsa? – könyörgöm, már ezerszer megtaláltuk, csak ezt ne!), amikor megláttam, már összefacsarodott a képes felem és „ jajjj, ezt én már úgy unom!”, hangzott a megfontolatlanul őszinte válaszom. A gyermek kissé megtorpant, micsoda új reakció? - anyából kibukott a frankó. Aztán kicsit töprengett, szinte hallottam, ahogy kattognak a kerekei, majd visszavitte a könyvet a polcra és hozott egy másikat. Megkérdezte: ezt nem unod?- nézett rám tétován. Lássuk csak, hmm, ez jó lesz, szívesen elolvasom neked! – virultam fel igazán. Valóban együtt merültünk el az olvasott mesében ezután.

Első reakcióm kapcsán rögtön elöntött belül a szégyenpír – phlöj, micsoda anya, ki nem olvassa a mesét rezzenéstelen arccal századjára?

Megdöbbentett, hogy egy hároméves pöttöm mennyire megértette és lekezelte a helyzetet. Már ott tartunk, hogy a könyvtárból is csak olyan gyerekkönyvet kölcsönzünk ki, ami mindkettőnk szerint jöhet.

Százával sorakoznak a jó anyáról szóló elvárásaim magammal szemben. Épp itt az ideje, hogy köztük a tavaszi nagytakarítást elvégezzem. Mi az, ami én vagyok, mi az, amit valahonnan örököltem, rámragadt, rámnyomtak láthatatlan faktorok. Viszlát, társadalom kreálta pszeudo elvárások, ezentúl méretemre szabott gatyát hordok!

Szeretnék a gyermekemmel őszinte, valódi kapcsolatban élni. Szeretném, ha úgy tudnánk kedvelni egymást, hogy mikor kimondjuk „szeretlek”, ott ő van jelen és én, nem a gyerek-szerep és az anya-szerep beszélget.

Gordon tréningjeinken azt is megtanulhatod, hogyan alakíts ki (nem csak) a gyermekeddel hiteles, tiszteletteli kapcsolatot. Hogyan lehetsz erőlködésmentes, spontán és természetes, hogyan adhatod önmagad és hogyan ismerheted meg a másikat, amennyire csak lehet.

P.E.T. - Pozitív Gyereknevelés Szülőknek, Nevelőknek

#család #gyerek #gyereknevelés #tisztelet #kapcsolat #PET #Gordontréning #Gordonmódszer #Gordon #szülő

83 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page