top of page

Gondolatok az új tanévre

Szeptember 1. mindannyiunk naptárában - és életében - fordulópont. Évről évre.

Gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak, nevelőknek, edzőknek, szakkörvezetőknek, trénereknek... még azoknak az embereknek is, akik személyesen nem érintettek az új nevelési év kezdésében - többen vannak a buszon, nagyobb a forgalom az utakon. Tehát így vagy úgy, mindannyiunkat érint.

Életünk egy pontján, hosszabb-rövidebb ideig mind részt veszünk ebben a körforgásban. Látjuk előnyeit és árny oldalait, sikereit és nehézségeit.


A gyerekek izgalommal várják az új kihívásokat, esetleg lógatják az orrukat a felhőtlen nyári napok után vágyakozva. Fontos, hogy segítsük gyermekeinket abban, hogy az iskolai élet mindenkinek boldog, békés, támogató légkör legyen. Igen, ebben a segítségünkre szorulnak. Erősítenünk kell bennük, hogy az elfogadás, a kedvesség, az együttműködés az, ami előrébb visz minket, ami által többek leszünk.

Ha úgy érzed, gyermeked vagy egy gyerek közösség ezen készségek hiányában működik, érdemes átolvasnod gyerekeknek, tiniknek szóló programjainkat. Szakkör vagy tábor, a foglalkozás a gyerekek igényeihez alkalmazkodik.


Sokan azt gondolják, a szülők megkönnyebbülnek szeptember 1-én. Ez nem feltétlenül igaz. Az ovis-bölcsis beszoktatás, egy új iskola, egy új tanár érkezése bizony nehéz feladat nekik is. Így ez az időszak a várt megkönnyebbülés helyett gyakran sokkal stresszesebb, és erre nem könnyű felkészülni. Nem beszélve a zeneóra, szakkör, edzés és satöbbi okozta logisztikai rémálomról... Ebben a helyzetben a szülők gyakran eszköztelennek érzik magukat, nehezen találják meg annak a módját, hogy saját feszültségüket kapcsolati károk okozása nélkül levezessék, miközben gyermekük útját is gőzerővel egyengetik. Jól jön ilyenkor egy külső szem vagy fül, egy eszköztár, néhány gondolatindító beszélgetés. Ezeket mindet - és még sokkal többet - megkapják a szülők a Gordon tréningen! A végén feltöltődve távoznak, visszajelzéseik alapján sok nehézséget már a tréning időtartama alatt, sokat pedig utána sikerrel megoldanak.


Kedves Pedagógusok, Nevelők, Edzők, Szakkörvezetők, Trénerek, Kedves Kollégák!

Szeptember 1. mindannyiunk naptárában - és életében - fordulópont. Évről évre. Elkezdődik egy újabb nevelési év, amelynek főszerepeit és a színfalak mögötti varázslói posztokat is TI töltitek be! A következő 10 hónapban mindnyájan lehetőséget kaptok, hogy a rátok bízott gyerekek életébe fényt és vidámságot hozzatok,élményeket adjatok nekik! Ehhez a nem kis feladathoz sok erőt és kitartást kívánunk Nektek! A jövőnk a kezeitek között formálódik 💙 💌Számíthattok ránk, a nehéz helyzetekben és a vidám hétköznapokon egyaránt! Gyermeknevelőknek és pedagógusoknak szóló tréningjeinken gyakorlatias módszerekkel tanulhatjátok meg a Gordonos eszköztárat, miközben rengeteg hasznos szakmai tapasztalatot cserélhettek.


Időpontokat ITT találtok!95 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page