top of page

Csak a szeretet... és a P.E.T.

All you need is love... 🎶 ugye Te is dúdolod?

Már sokszor említettük, hogy a világban több lett a szeretet ♥️ a Gordon Módszernek köszönhetően. Az itt tanult készségek segítenek a családoknak, hogy egészségesebb, szeretet-teli, kölcsönös tiszteleten alapuló kommunikációt valósítsanak meg. Több lehetőség a vidámságra és a szoros kapcsolatok építésére. A P.E.T. családokban kevesebb a veszekedés és a stressz - és több a szeretet!


" Ha képesek vagyunk egy másik ember iránt őszinte elfogadást érezni és ezt kimutatni, ezzel hatalmas segítő tényezővé válunk a számára. Az, hogy olyannak fogadjuk őt el, amilyen, komolyan elősegíti, hogy a kapcsolatban fejlődhessen, előreléphessen, előnyére változzon, megtanuljon problémá- kat megoldani, az érzelmi egészség irányába mozduljon el, termékenyebb, alkotóbb legyen, és belső lehetőségeit jobban megvalósíthassa. Hiszen az élet egyszerű, de gyönyörű paradoxonja: ha úgy érezzük, hogy valaki őszintén elfogad olyannak, amilyen vagyok, akkor máris hajlandó vagyok elmozdulni e pontról: elgondolkozni, hogyan szeretnék megváltozni, fejlődni, mássá válni, még inkább azzá, amivé válnom csak lehetséges. Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, mely lehetővé teszi, hogy a kis mag olyan gyönyörű virággá fejlődjön, amilyenné belső lehetőségei csak engedik. A talaj kioldja a mag fejlődési képességét, de ez a képesség maga benne rejlik a magban. Csakúgy, mint a magban, a gyerekben is tökéletesen benne rejlik a fejlődés képessége. Pusztán az elfogadás – mint a termékeny talaj – képessé teszi őt belső lehetőségeinek megvalósítására." (Dr. Thomas Gordon P.E.T. A gyereknevelés aranykönyve 39. oldal)


"Azok a szülők, akik következetesen a III. Módszert alkalmazzák, többnyire észreveszik, mennyivel kevésbé ellenségesek irántuk gyerekeik. Ez nem is meglepő: ha két ember megegyezésre jut, nagyon ritka köztük a harag és rosszindulat. Sőt amikor szülő és gyerek „átrágják” magukat valamely konfliktuson, és eljutnak egy kölcsönösen kielégítő megoldáshoz, többnyire mély szeretet és gyöngédség támad bennük egymás iránt. " (Dr. Thomas Gordon P.E.T. A gyereknevelés aranykönyve 185. oldal)


"Az értő figyelem melegséget visz a szülő–gyerek kapcsolatba. Az az élmény, hogy valaki meghallgatott és megértett, annyira örömteli, hogy mindig melegséges érzést vált ki a Meghallgató iránt. Különösen a gyerekek reagálnak rá könnyen szerető ötletekkel és érzésekkel. De hasonló érzések alakulnak ki a meghallgató félben is: kapcsolatukat melegebbnek, szorosabbnak érzi. Ha empatikusan és gondosan hallgatunk valakit, fo- kozatosan megértjük őt és becsülni tudjuk azt a módot, ahogyan ő látja a világot – és amint a helyébe képzeljük magunkat, tulajdonképpen azonosulunk vele. Kivétel nélkül mindig a közelség, törődés és szeretet érzése alakul ki bennünk az iránt, akivel vállaltuk ezt az azonosulást. Együtt érezni, empatizálni valakivel annyit jelent, hogy miközben megengedjük különállását, szívesen csatlakozunk hozzá, illetve vagyunk vele. Így rövid időre társává válunk az életet kitevő hosszú utazás egy részére. Ehhez mély szeretetre van szükség. Az együtt érző, értő figyelem mélyebb törődést, újfajta megbecsülést ébreszt a szülőben gyereke iránt; viszonzásképpen a gyerek is hasonló érzéseket alakít ki szülője iránt." (Dr. Thomas Gordon P.E.T. A gyereknevelés aranykönyve 63. oldal)


Gordon tréningek időponttal - Tanuld meg most!

27 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page