top of page

GYERMEKNEVELŐK GORDON TRÉNINGJE 

gordon_finally_2019.png
EQ fejlesztése, Pozitív Kommunikáció

tel.: 06/1 290 1181

gordonkiado@gmail.com

A Gordon módszer jogvédett. Gordon tanfolyamot kizárólag a kaliforniai Gordon Intézet kiképzett oktatói tarthatnak, Magyarországon és a határon túli magyar lakta területeken a Gordon Kiadó Magyarország Kft. és a LET Hungary Kft., mint nemzeti képviseletek, keretein belül. Gordon tréninget csak ezen szervezetek regisztrált trénerei tarthatnak!

Jogvédett nemzetközi képzés a Gordon Training International magyar képviselői vezetésével!

AKKREDITÁLT KÉPZÉS - PEDAKKRED 575-227/2017.

 

Gordon Módszer az oviban! Olvass tovább referenciaóvodai munkánkról a Csodavilág Óvodában...

Hogyan működik a Gordon Módszer az óvodában?

Az érzelmi intelligencia ma kulcskompetencia, a racionális elme eredményességét is nagyban befolyásolja. A GORDON MÓDSZER komplexen fejleszti a gyermek és felnőtt érzelmi teljesítő képességét, megújulását, sikerességét.

Az óvodában a napi „rutin” helyzetek adják a legtöbb lehetőséget arra, hogy pozitív magatartásmintákat alakítsunk ki – ezért várjuk a sikert éppen a kommunikációnk megváltoztatásától: mintha cizelláltabb zene szólna a lemezen, amitől aztán harmonikusabb lesz a tánc is.

Ezek az érintkezési módok a gyerek-csoportban boldogabb kapcsolatokat, eredményesebb nevelést és tanítást eredményeznek, melyben nevelő és gyermek egyaránt sikeresnek érzi magát.

A módszer sikerét pedig szeretnénk a szülőkkel is megosztani: kerüljük el együtt a közléssorompókat, használjunk együtt elismerő én-üzenetet vagy épp a kreatív III. módszert!

A Gordon módszer pozitív hatásait otthon is élvezhetik a szülők, a gyerekek és testvéreik is a szülőknek ajánlott P.E.T. Szülői Eredményesség Tréning által.

Az óvodai szakemberek továbbképzését vezetik:

Kiss Éva és Szomora Virág Gordon trénerek.

MIT NYÚJT A TRÉNING A RÉSZTVEVŐKNEK?

  • Tudatosabbak és nyugodtabbak lesznek, biztosabbak a nevelési kérdésekben

  • Tapasztalják, hogy kevesebb gondjuk van a gyerekekkel, vidámabbak és boldogabbak

  • Jobban megértik  a gyerekek problémáit, ideértve az óvodai/otthoni nehézségeket is 

  • Segíthetnek gyerekeknek a veszteségek: költözés, válás, gyász feldolgozásában

  • Sikerrel kezelik a dackorszak, később a korai kiskamaszkor, az iskolába készülés viharait

  • Új nézőpontokkal és módszerekkel egészíthetik ki a tanult és alkalmazott eszközök tárházát

  • Nagyobb respektjük lesz: a gyerekek megtanulják tiszteletben tartani és figyelembe venni a felnőttek igényeit, együttműködőbbé válnak

  • A munkahelyi környezetben is önállóbbak, függetlenebbek és tudatosabbak lesznek a kapcsolatok és a kommunikáció terén.

Helybe visszük a képzést! Az ország bármely óvodájában megtartjuk 15-22 fős nevelői csoport számára.

Óvodavezetők továbbképzése

"PROFI KOMMUNIKÁTOR"

Gordon Módszer® a vezetői munkában: megoldásközpontú, pozitív kommunikáció 

 

A résztvevők köre: 

Intézmény- és telephely-vezetők, helyettesek, szakmai vezetők, szaktanácsadók, csoportvezetők... 

Tematika: 

A vezetői, szakmai munkát nagyban megerősíti a Gordon Módszer®: a szülők újabb generációjával szót érteni, igényeket fogadni és támasztani, kulcsot találni a nehezen kezelhető gyerekekhez épp úgy kommunikációs feladat, mint a kollégák közti egységet megteremteni, a lojalitást kialakítani, a közös értékrendet meghatározni, konfliktusokat feloldani. 

A Gordon Módszer® szemléletet és technikát ad a kapcsolatok sikeres alakításához, a magas szintű együttműködéshez, a pozitív irányító/vezető attitűd megformálásához. 

A tréning önismeret, vezetői kompetenciák fejlődése, feltöltődés, egyéni és közösségi épülés egyben. Élmény. Energia. 

Egy-egy város, kerület intézménye felkérésére vezetői csapatépítő tréninget tartunk 3 napos intenzív formában Zamárdiban a Wellamarin Konferencia Központban.

Célok: azonos értékrend kialakítása, új munkatársak bevonása, szülői panaszkezelés, kollégák konfliktusainak megoldsi módjai, a vezetői team belső kapcsolatainak erősítése.

bottom of page